There was an error in this gadget

Thursday, September 23, 2010

salam...

Agak lama juga aku tak update blog aku ni bukan aper terlalu sibuk hingga lupa nak update...lagi pun kekurangan idea...huhuhuhu...
Entry kali ni nak bercerita pasal ape yek???erm,,,tentang anak aku wahida tu dia dah comfortable dok kat taska tu senang hati aku....dah pandai menyanyi2 lagu kanak2 yg kdg2 aku sendiri tak dapat tangkap butir2 liriknye hehehhe....tapi bile di layan sedap sgt mendengarnyer....kalah shahir AF8 hehehhe...wahida la juara....bahagia rasanye ....
Bile dah bersuami dan ada anak ni rasanya keutamaan mestila untuk familykan...itu bagi aku la...tapi aku rasa ramai yg sependapat ngan aku...tul tak? Tapi sebenarnya yang mengecewakan aku masih ada lagi yang tak berapa nak paham....ada lagi yang nak samakan time bujang ngan time dah kawin...Bukan aku dah lupa kawan2 tapi bila bab keutamaan mestila utamakan ketua keluarga aku betul tak?Niat hati memang nak jumpa kawan2 lama bile balik kampung tapi kadang2 keadaan memang tak mengizinkan...Macam aku yg jarang balik kg mestila nak spent time ngan parents aku then mak dan bapak mertua aku pun samala jugak....nak ziarah saudara mara yang jauh dan dekat....dsbnye.....Aku kena memahami suami aku yg kepenatan....Dia aje yg selalu memandu bile nak ke mana2...(maklumla aku x habis lagi menuntut ilmu memandu ni heheheh) so bile dia dah penat tak kan aku nak memandai2 ajak dia p jumpa kawan sana sini...tul tak?Aku sayang suami aku tau huhuhuh....

Malas la nak panjang2kan hal ni walaupun hati aku sakit ngan apa yg salah sorang 'kawan' aku dah buat pada aku....Aku selagi leh sabar aku sabar...tapi bile sampai satu tahap nanti 'dia' masih nak perli2 aku then nak hebahkan dalam FB aku...aku rasa masa tu aku xleh sabar dah kot...so skrg ni wait n see ajela....

Lega dapat luahkan yg terbuku di hati....ok sampai sini dulu entry kali ni....wassalam

Sunday, June 6, 2010

Salam....



Semalam aku pergi kenduri schoolmate aku,dah lama xjumpa dia hampir 10 tahun rasanya.Taniah Arnie Selamat Pengantin Baru semoga berbahagia selalu....Bukan nak citer pasal kenduri kawin dia tapi pasal aku dan family aku la....heheh...



Kelmarin anak aku Wahidah tu sakit perut...asyik melabur je....xsempat2 sampi rumah dalam keta sampai 2, 3 kali dia melabur. Nasib baik suami kesayangan ku ada bawa air spare lehla basuh.....Dia xmeragam tapi suka nak bermanja-manja....Semakin kuat bermanja ngan aku ngan suami sejak dia duduk taska....



Aku paham prasaan dia yang xmahu pergi taska,tapi aku terpaksa hantar jugak dia kat taska sebab dekat ngan tempat keje aku.Senang nak ambik nak anta....in another words dia dekat ngan aku.Waktu aku pun banyak ngan dia.....dalam keta pun sempat lagi spent masa ngan dia lagi.



Agaknya kat taska dia tak diberi perhatian sangat...maklumla kat taska kan ramai lagi budak2..bukan dia sorang je.Mungkin cikgu dia pun xde masa nak layan dia sorang je....itula sebabnya bile balik rumah dia balas dendam....xkasi chance langsung kat aku ngan suami berjauhan ngan dia.Kadang-kadang sampai asyik nak berdukung je....Aku ikut ajela kehendak dia....Nak tunggu mood dia ok tak tau la bile....



Nak tunggu dia serasi ngan cikgu2 ngan kawan2 dia kat taska tu pun aku tak tahu makan masa brape lama....harap2 dalam minggu ni atau minggu depan dia xmenangis lagi masa aku nata dia depan pintu pagar taska tu.....Sayu tengok dia nangis tapi apakan daya.....


Wednesday, June 2, 2010

ULANG TAHUN PERKAHWINAN KE TIGA

Salam.....



Semalam genap 3 tahun usia perkahwinan aku dan suami...Semoga hubungan yang terjalin ini akan kekal selamanya....



Aku benar-benar bersyukur mendapat suami sepertinya....dia seorang yang penyabar...sifat sabar dia memang terserlah...tapi kadang-kadang aku yang sengaja mencabar kesabaran dia.....hehe...



Walaupun pada awal perkenalan ku dengan dia,aku tak berapa berkenan ngan dia tapi alhamdulillah berkat kesabarannya, hingga ke saat ini perasaan sayang dan kasihku padanya semakin menebal...


Dia bukanlah seorang yang romantik tapi cukup bagiku dengan tanggungjawab yang dilaksanakan padaku dan anakku.....kasih sayang yang diberikan walaupun tanpa ucapan cinta sudah memadai bagiku...



Abang...selamat ulang tahun perkahwinan yang ketiga....semoga hubungan ini akan terus berkekalan sehingga ke akhirnya....I LOVE YOU AND WILL ALWAYS LOVE YOU....




Tuesday, May 25, 2010

PENGASUH OH PENGASUH


Salam pengenalan....


Arini nak cite pasal kisah pengasuh.....tentu ada dikalangan ibu bapa yang bekerja pernah menghadapi masalah yang macam aku hadapi kan...dulu bile tak bekerja masalah penjagaan anak2 tak pernah timbul...bile dah bekerja masalah seumpama ini seringkali timbul.



Mencari pengasuh yang sesuai bukan semudah yang disangkakan...memang ramai yang sanggup untuk menjadi pengasuh tapi kdgkala ada yang sekadar mencari income semata2 kasih sayang mungkin menjadi perkara yang xpenting bagi mereka...tapi ada juga yang ikhlas.



Kalau diberi pilihan memang aku mahu menjaga wahidah ku sendiri tapi apakan daya kos sara hidup yang tinggi di kota tidak memungkinkan aku berbuat demikian....



Kadangkala aku berada dalam dilema...sememangnye keluarga menjadi fokus utama buatku.....naluri seorang ibu yang ingin selalu membelai anaknya sendiri memang kuat ada padaku...namun apakan daya untuk menjaga wahidah sepanjang hari aku xberdaya...seandainya boleh ku bawa dia ke ofis memang aku dah lama aku bawa....


NUR WAHIDAH ZAFIRAH LUKMAN...ketahuila ibu amat menyayangimu dan berbahagia dengan kehadiran mu dalam hidup ini.....